Kastenpickert czyli babka ziemniaczana
To danie, rodem z Westfalii, przygotować można z rodzynkami lub bez. Niemcy lubią podawać je z pumperniklem i kiełbasą.
Czytaj dalejTo danie, rodem z Westfalii, przygotować można z rodzynkami lub bez. Niemcy lubią podawać je z pumperniklem i kiełbasą.
Czytaj dalejNie masz pomysłu na drugie danie? Podsuwamy przepis na sznycle po holsztyńsku. Przygotujesz je szybko i prosto!
Czytaj dalejZ różą, z adwokatem, polane czekoladą lub lukrem. Rodzajów pączków jest mnóstwo! Dziś prezentujemy przepis na ten smakołyk w wersji
Czytaj dalejNiemiecka kuchnia słynie z ciężkich i kalorycznych posiłków. Jednak tamtejsze przepisy często zaskakują niecodziennymi połączeniami, przez co proste dania, jak
Czytaj dalejCiepłe dni to okazja do przyrządzenia potraw na grillu. Dlatego tym razem polecamy naszym czytelnikom przepis na szaszłyki z mięsem, papryką
Czytaj dalejKuchnia bawarska to dla wielu kulinarna wizytówka Niemiec. Dziś przedstawiamy przepis na zupę pochodzącą z tego regionu. Więcej na temat
Czytaj dalej…czyli czerwony kisiel. Na wiosenne dni polecamy słodki deser na bazie czerwonych owoców.
Czytaj dalejPodstawą wielu dań serwowanych za Odrą jest ziemniak. Tym razem polecamy danie na zapiekankę z tego warzywa i kiszonej kapusty.
Czytaj dalejWszystkim opiekunkom polecamy przepis na danie z jabłkami. Niemieckie kluski zjeść można na obiad i na kolację. Palce lizać!
Czytaj dalejŚwięta Bożego Narodzenia coraz bliżej. Z tej okazji sprawdziliśmy, co w tym czasie jadają zazwyczaj nasi zachodni sąsiedzi.
Czytaj dalej